Visst blir det läger i sommar!

14 april, 2022 av Fredrik Larsson

Inte mindre än två läger tom! Ett kårläger på Grönebo vid Glimmingen, och så åker vi på jättelägret Jamboree22 utanför Kristianstad i augusti.

Troll 2022 – årets kårläger

Tillsammans med Scoutkårerna i Berga, Landeryd och Grebo arrangerar vi läger på Grönebo utanför Kisa. Vid Glimmingens strand tältar vi och har ett riktigt spännande läger med härliga tältnätter, paddling, bad och fantastiska friluftsupplevelser i skogen. Kanske är det första gången du sover i tält, får chansen att tillsammans med dina kompisar laga er egen mat ute i skogen eller lär dig något nytt om djur och natur. Vad det än blir så är vi säkra på att det kommer bli härliga lägerdagar med mycket äventyr och kompisar.

Vi sover i tält, lagar vår egen mat och hittar på roliga aktiviteter på dagarna. Programmet för lägerdeltagarna är åldersanpassat, vissa saker gör vi gemensamt, annat sker uppdelat i patruller.

Vi ser fram emot ett roligt läger tillsammans. Tveka inte att höra av dig till din avdelningsledare om du har några frågor.

Läs mer om lägret och hur du anmäler dig här.

Jamboree 22 – 10 000 scouter på en och samma plats

I Augusti åker vi till Kristanstad. Äntligen är det dags för en ny Jamboree. Över 10 000 scouter från hela Sverige samlas för en fantastiskt upplevelse tillsammans. En Jamboree kan närmast beskrivas som en festival. Vi bor i tält, lagar vår egen mat och upplever ett fantastiskt program tillsammans.

Läs mer om Jamboree 22 och Kisa scoutkårs medverkan här.

Hela familjen är välkommen på våra läger!

Vill du prova på att sova i skogen? Nyfiken på hur det är att tälta men känner att du inte har utrustningen eller kunskapen? Eller är du en riktigt friluftsräv och vill hänga på ett trevligt gäng?

Hela familjen (eller om du vill åka ensam såklart) är varmt välkommen att vara med på både vårt kårläger Troll 2022 och att åka med oss till Jamboreen. Det går bra både att sova över i tält eller att bara vara med på dagarna. Ni deltar i de aktiviteter som passar er, och vuxna som bor i familjebyn hjälper till som funktionärer under lägret i den mån det passar och man har möjlighet. Det brukar bli ett gäng varje år som bor i “familjebyn”, ett väldigt trevligt och avslappnat sätt att komma ut i skogen. Ni behöver inte ha någon speciell förkunskap. Vi anpassar upplägget efter era behov. Det finns även utrustning att låna om ni tex inte har tält.

Vi ser fram emot ett roligt läger tillsammans. Tveka inte att höra av dig till din avdelningsledare eller någon i styrelsen om du har några frågor. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

För att anmäla dig väljer du ”ledare/funktionär” resp ”medföljande syskon” i anmälan. OBS att det behövs en anmälan per person som följer med. Kåren står för kostnaden för dig som vuxen, och medföljande syskon betalar självkostnadspris för mat.

Information om Scouternas stödfond

Vi vill att alla ska kunna vara med i vår verksamhet! Därför har vi Scouternas stödfond som ger stöd till scouter mellan 8 och 25 år så de kan vara med på lika villkor som sina kompisar.

Vad är Scouternas stödfond?

Stödfonden betalas ut som ett bidrag till de scouter som behöver stöd för att kunna delta i den lokala kårens scoutaktiviteter på lika villkor som andra scouter. Det kan exempelvis handla om deltagaravgifter, medlemsavgifter, resor, utrustning eller liknande kostnader. Stödet kan vara materiellt eller ekonomiskt. Syftet är att fler ska kunna delta i aktiviteter som de annars inte hade kunnat vara med på.

Stöd kan ges till:

  • Enskilda medlemmar
  • Anhörig eller annan företrädare för enskild medlem (till exempel avdelningsledare, god man eller liknande)

Frågor? Mejla stodfonden@scouterna.se eller ring Scouternas växel: 08-568 432 00.

Läs mer på https://www.scouterna.se/bli-scout/kostnad/scouternas-stodfond/

Kontakt med Scouternas sker med sekretess och ingen i Kisa scoutkår kommer känna till om du fått stöd från fonden. Självklart går det bra att kontakta din avdelningsledare eller någon i styrelsen om ni vill ha hjälp från kåren. Vi har tex utrustning att låna ut för den som inte har möjlighet att köpa själv, och vi kan också hjälpa till att formulera en ansökan till stödfonden.