Nu startar Scouterna för dig som går i 2:an

11 september, 2020 av Fredrik Larsson

Välkommen till prova-på möte tillsammans med en vuxen. För barn som går i 2:an.

  • Datum: 14 september
  • Tid: 18:00-19:30
  • Plats: Scoutgården, Fimongatan 14, Kisa
  • För vem: Barn som går i 2:an. Ta med en vuxen föräldrar som vill hjälpa till på avdelningen.

I scouterna får barn och ungdomar uppleva äventyr ute i skogen tillsammans med sina kompisar. Det är en schyst, trygg miljö där alla får växa och får den plats de behöver. Friluftsliv, lek, vänner och utmaningar. Nu drar vi igång scoutverksamheten för barnen som går i 2:an. För att göra det så bjuder vi in till ett prova-på möte. Där får barnen testa lite roliga scoutaktiviteter, och du som förälder får information om vad engagemanget i scouterna innebär. 

För att vi ska kunna starta avdelningen krävs det att föräldrar (eller andra vuxna) ställer upp som ledare. Till prova-på mötet vill vi att du som förälder som kan tänka dig att ställa upp kommer. Vi kommer att starta igång avdelningen med de barn och föräldrar som deltar, tillsammans med några erfarna ledare. När avdelningen är igång och alla känner sig varma i kläderna kommer vi i mån av plats att öppna upp för ytterligare barn. 

Vi stöttar varandra för att det ska vara roligt och så enkelt som möjligt att vara med. Som vuxen och engagerad i scouterna får du bland annat:

  • En trevlig gemenskap och social samvaro
  • Möjlighet att delta i våra utbildningar inom ledarskap, friluftsliv, med mera. 
  • Bidra till att ditt (och andras) barn får en meningsfull fritid
  • Tillgång till fantastiska möjligheter att bedriva friluftsliv: vi har kanoter, tält osv, och massor av kunskap för dig som vill prova på eller lära dig mer. 

Det finns inga som helst förkunskapskrav. Vi lär dig det du behöver, tillsammans skapar vi verksamheten utifrån vad vi själva kan och vill. 

Hoppas vi ses!

Har du frågor eller är intresserad men inte har möjlighet att vara med på den här träffen: hör av dig till info@kisascout.se